marți, 29 ianuarie 2013

Iarna pe la noi

"Doamne, de-ai veni-ntr-o noapte
Pe pământul îngheţat
Ca să vezi cât e de jalnic
Să tot tremuri nencetat,

Tu, care-ţi iubeşti făptura,
N-ai mai zice un cuvânt
Şi-ai opri crivăţul aspru
Să mai sufle pe pământ!"
[Tudor Gheorghe - Iarna]

Posaga
Muntele Mare

Muntele Bedeleu

vineri, 18 ianuarie 2013

Expriment culinar - porumb in unt

Nu stiu cum ajuns aici, atat doar ca printre multele care se aflau in bucatarie cand imi faceam azi de mancare se gasea si jumatate de pachet de unt si o conserva de porumb din care gustam din cand in cand. Si m-am gandit ca oare cum ar fi sa prajesc porumbul in unt, ca mai apoi sa realizez ca exista si popcorn cu unt, deci nu are ce sa iasa rau.
Asadar!
Ingrediente: 
o conserva de porumb (eu am avut Vitae D'Oro si e foarte bun)
unt
sare

Se pune la topit intr-o tigaie aproximativ o lingura de unt. Intre timp se pune porumbul intr-o strecuratoare sa se scurga un pic. Dupa ce s-a topit untul se pun cateva linguri de porumb - 3-4 (eu nu am pus o conserva intreaga pentru ca nu stiam cum o sa iasa). Pentru o conserva intreaga mariti cantitatea de unt. 
Se lasa aproximativ 6-8 minute, timp in care se amesteca din cand in cand.
Se pune putina sare pentru gust.

Atentie! Sare porumbul din tigaie! :)

Pofta buna!

Fiind adepta mancarii gatite si dat fiind faptul ca imi place sa gatesc si sa incerc combinatii, de ingrediente si preparate, mai mult sau mai putin ciudate, ma gandeam sa incep o serie de postari cu si despre experimentele mele culinare si retele incercate/adaptate.
O sa fie vorba de preparate destul de simple, care se fac rapid, cateodata fara prea multe ingrediente, unele adaptate la viata de student (stim cu totii cum mananca majoritatea studentilor).
Sper sa le incercati si voi, iar daca o sa se intample asta, astept pareri, comentarii si toate cele.

Pofta buna!
 

Translate

Sample Text