vineri, 18 ianuarie 2013

Expriment culinar - porumb in unt

Nu stiu cum ajuns aici, atat doar ca printre multele care se aflau in bucatarie cand imi faceam azi de mancare se gasea si jumatate de pachet de unt si o conserva de porumb din care gustam din cand in cand. Si m-am gandit ca oare cum ar fi sa prajesc porumbul in unt, ca mai apoi sa realizez ca exista si popcorn cu unt, deci nu are ce sa iasa rau.
Asadar!
Ingrediente: 
o conserva de porumb (eu am avut Vitae D'Oro si e foarte bun)
unt
sare

Se pune la topit intr-o tigaie aproximativ o lingura de unt. Intre timp se pune porumbul intr-o strecuratoare sa se scurga un pic. Dupa ce s-a topit untul se pun cateva linguri de porumb - 3-4 (eu nu am pus o conserva intreaga pentru ca nu stiam cum o sa iasa). Pentru o conserva intreaga mariti cantitatea de unt. 
Se lasa aproximativ 6-8 minute, timp in care se amesteca din cand in cand.
Se pune putina sare pentru gust.

Atentie! Sare porumbul din tigaie! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Translate

Sample Text